Een echte smiley

Er zijn tegenwoordig honderden emoticons en honderdduizenden versies van de smiley. Maar een “originele” smiley zoals Harvey Ball hem had bedacht kun je altijd moeiteloos herkennen. Hij hield zich namelijk bij elke smiley die hij tekende vast aan de volgende drie kenmerken:

  1. De ogen zijn smal, en ovaal van vorm. Het rechteroog is altijd iets groter dan het linker.
  2. De smiley heeft een heldere, zongele kleur.
  3. De mond bevindt zich ietsje van het centrum van het gezichtje af.

Tandpasta uit de ruimte

De geavanceerde Enamel Care and Repair Technology © in de producten van de Nano Range van WhiteWash  is gebaseerd op hydroxyapatietnanodeeltjes. Het idee om deze ongelooflijk kleine kristalletjes in te zetten kwam oorspronkelijk van de NASA. Zij ontwikkelden de techniek in 1970, om astronauten in een omgeving zonder zwaartekracht te helpen botverlies en tandbederf te voorkomen. Deze deeltjes maken namelijk van nature 97% van het gewicht van je tanden uit, met als gevolg dat ze heel goed aan je tandbot binden en het dan kunnen stimuleren zonder ontstekingen te veroorzaken. Later werden de deeltjes dan ook ontdekt als handige werkzame bestanddelen voor mondverzorgingsmiddelen, zoals de producten van de Nano Range.

Witte tanden zonder peroxide

Bijna iedereen in Nederland wil wel wittere tanden. Maar veel mensen beginnen toch maar niet aan een bleekbehandeling, omdat ze denken dat deze schadelijk voor hun tanden kunnen zijn. Veel whiteningproducten bevatten namelijk waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze stoffen maken je tanden duidelijk witter, maar beschadigen wel je tandglazuur, waardoor je tanden kwetsbaarder worden. De producten in de Nano Range van WhiteWash zijn gelukkig helemaal peroxidevrij. Je tanden worden witter gemaakt doordat donkere aanslag wordt verwijderd en kleine kristalletjes een soort flinterdunne, nieuwe laag glazuur op je tanden aanbrengen. Die laag maakt dat oneffenheden op je tandglazuur verdwijnen, zodat je tanden niet alleen witter worden, maar ook nog eens een stralende glans krijgen.

Glimlachen is aanstekelijk

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat glimlachen aanstekelijk werkt, net zoals gapen dat doet. Zodra je iemand ziet lachen, worden de lachspieren in je gezicht via een automatisch proces geactiveerd, met als resultaat dat je zelf ook begint te lachen. Het gevolg: als jij glimlacht, krijg je het daarmee meteen voor elkaar dat andere mensen met je meelachen. Jouw glimlach heeft dus direct een positief effect.

Glimlachen maakt gelukkig

Als je gelukkig bent, glimlach je veel. Maar word je van glimlachen ook gelukkig? Volgens de beroemde wetenschappelijke theorie, die mede werd bedacht door Charles Darwin, wel. Deze zogenaamde “Facial Feedback Hypothesis” luidt: als je meer lacht, zul je je ook over het algemeen gelukkiger gaan voelen. Zodra je begint met lachen, maken je hersenen stofjes aan die je een gelukkiger gevoel geven. Meer lachen draagt dus bij aan je levensgeluk… als de hypothese klopt. En trouwens, zelfs als dat niet zo is, is lachen nog steeds goed voor je. Het is bewezen dat het stress verlicht, je leven verlengt en bovendien maakt dat anderen je aantrekkelijker vinden en makkelijker vertrouwen.

Natuurlijk wit

De producten in de Nano Range van WhiteWash zijn erop gericht jou de allermooiste gezonde, witte lach te geven. Dat doen ze onder andere door je tanden hun natuurlijke witheid weer terug te geven. Vaak lijken je tanden namelijk minder wit dan dat ze zijn, omdat er een laagje donkere aanslag op zit. Deze aanslag wordt veroorzaakt door o.a.: koffie, thee, rode wijn en tabak. De formule van de producten in de Nano Range zorgt ervoor dat deze aanslag verdwijnt, zodat je glimlach weer kan stralen.