WhiteWash

De Nano Range is een lijn van WhiteWash, een bedrijf dat is opgericht in 2010 en zich richt op professionele whitening- en mondverzorgingsproducten van hoge kwaliteit. Alle producten worden dan ook ontwikkeld en samengesteld door tandartsen, zodat we zeker weten dat ze goed zijn. Omdat we graag willen dat ook mensen die er minder toegang toe hebben een mooie witte lach krijgen, wordt voor elk verkocht product een tandenborstel aan een kind in nood gedoneerd. Sinds de start van deze campagne in januari zijn er al meer dan tweehonderdduizend tandenborstels op deze manier gedoneerd. WhiteWash heeft haar hoofdkantoor in Engeland, maar onze producten worden inmiddels verkocht in meer dan 35 landen, en meer dan 2015 verschillende winkels. Sinds 2016 is er ook een vestiging in Nederland.

Een witte én gezonde glimlach

De oprichters van WhiteWash zijn Matthew Lloyd (afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University) en Tom Riley (afgestudeerd in de richting van economie aan de University of Nottingham). Deze mannen merkten op dat er heel veel mensen zijn die wittere tanden willen, maar bijna niemand ook daadwerkelijk aan tandenbleken begint. De reden daarvoor is dat veel bleekbehandelingen de schadelijke stoffen waterstofperoxide of carbamideperoxide gebruiken. Deze middeltjes maken je tanden weliswaar witter, maar zijn ook schadelijk voor je tandglazuur. Op die manier gaat bleken dus ten koste van de mondgezondheid, wat natuurlijk jammer is. Lloyd en Riley besloten dat dit anders moest kunnen. Ze legden hun kennis bij elkaar en richtten WhiteWash Laboratories op, met als doel om mooi ontworpen, professionele en peroxidevrije whiteningproducten van hoge kwaliteit te gaan ontwikkelen. De beste manier om dat te doen is natuurlijk door gebruik te maken van wetenschappelijke kennis, dus werd het een basisprincipe dat alle producten moesten worden samengesteld en ontwikkeld door tandartsen en andere experts.

De Nano Range

De Nano Range is door WhiteWash Laboratories ontwikkeld, waar vijf jaar onderzoek voor nodig was. De formule is met zorg samengesteld door tandartsen, zodat elk ingrediënt door wetenschappelijk onderzoek kan worden gemotiveerd. Daarom zijn er ook ingrediënten weggelaten die in veel andere tandpasta’s en mondverzorgingsproducten wel zitten. De basis van de formule is de geavanceerde Enamel Care and Repair Technology ©, die gebaseerd is op nanodeeltjes die je tandglazuur herstellen, je tanden witter maken en helpen om tandgevoeligheid te voorkomen. Andere belangrijke ingrediënten zijn kaliumnitraat (wat helpt om gevoelige tanden minder gevoelig te maken) en fluoride (wat je tanden versterkt). Verder bevatten producten in de Nano Range xylitol, dat de groei van bacteriën remt en uw gebit tegen zuuraanvallen beschermt. Zo krijgt je niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach.