Do an act of kindness – help one person smile

De Werelddag van de Glimlach wordt elk jaar op de eerste vrijdag van oktober gevierd. De smiley als icoon kent echter geen politiek, geen landsgrenzen en geen religie. Eén dag per jaar zouden wij ook zo moeten zijn en elkaar vriendelijk moeten behandelen. Eén dag per jaar moet er ruimte zijn voor vrolijkheid en stil worden gestaan om het feit dat we aardig moeten zijn voor elkaar. Daarom de Werelddag van de Glimlach: “Do an act of kindness – help one person smile”.

De Werelddag van de Glimlach wordt elk jaar wereldwijd georganiseerd. Het leuke is dat er daardoor heel veel verschillende leuke acties zijn bedacht om op deze dag te ondernemen.

Van smiley tot lachdag

De Werelddag van de Glimlach werd in het leven geroepen door Harvey Ball. Hij was een commerciële kunstenaar uit Worcester (Massachusetts, Amerika), die beroemd werd toen hij in 1963 de smiley bedacht. Deze groeide al snel uit tot het bekendste icoon ter wereld. Door de jaren heen werd Harvey echter meer en meer bezorgd over de commercialisering van zijn uitvinding. Om de smiley haar oorsprong als het symbool van de vriendelijkheid en vrolijkheid weer voorgoed terug te geven, riep hij daarom de World Smile Foundation in het leven. De Foundation organiseert al sinds 1999 elk jaar op de eerste vrijdag van oktober de Werelddag van de Glimlach. Harvey Ball overleed op 12 april 2001, maar de Werelddag van de Glimlach wordt nog altijd gevierd. Het is en blijft hét symbool van vriendelijk zijn voor een ander, blij zijn met het leven en vooral van een mooie glimlach aan een ander schenken.